Seminarium: Framtida lönsamhet vid Fusioner+

2017-03-17

Traditionellt arbete med mergers and acquisitions realiserar långt ifrån alla synergier. Genom bl a tydlig strategi, strukturerad projektledning och engagerande talent management går det att öka värdet vid fusioner betydligt. Även långt efter att en fusion traditionellt ”stängs”, finns det fortfarande mycket värden att hämta utifrån ett integrationsperspektiv. För att bredda synen på fusioner använder vi begreppet Fusioner+ som även inkluderar strategiska allianser (t ex joint ventures), offentliga sammanslagningar och interna omstruktureringar som alla försöker skapa mervärden genom att kombinera verksamheter på nya sätt.

Detta seminarium har tagits fram av ett unikt samarbete kring hur företag kan öka framtida lönsamheten vid Fusioner+, och hålls av Professor Rikard Larsson från Lunds Universitet och Decision Dynamics, Klas Skogmar från Arkatay och Lars Holmström från BizDevNet Consulting.

 

Om frukostseminariet

Var? Adelgatan 9, Malmö
När? Torsdagen den 30/3, klockan 07.30 - 09.00. Kaffe och smörgås ingår.
Hur? Anmäl dig genom att skicka ett mejl med namn och kontaktuppgifter till register@decisiondynamics.se

 

 

Mer om presentatörerna

Rikard är en av Europas tre främsta fusionsforskare, med två doktorsavhandlingar och över 30 internationella forskningspris, artiklar, konferenspresentationer med fler än 2000 Google Scholar referenser, samt över 20 års erfarenhet av praktiskt fusionsarbete med bl a Aarhus Karlshamn, Danfoss, Korn/Ferry, Riksrevisionsverket, Telia, Trelleborg, Unionen och Vin & Sprit.

Klas Skogmar, EMBA, är partner i Arkatay Consulting, och är en specialist på projekt-, program- och portföljhantering, som har hjälpt kunder, som t.ex. Sony Ericsson, Ikano, Baxter, Tetra Pak, Ikea och Försäkringskassan att förbättra sättet de driver projekt. Klas är också involverad i ISO-standardisering av projekt-, program och portföljhantering.

Lars Holmström är partner i BizDevNet Consulting och har mer ån 25 års erfarenhet från operativa roller som vd, försäljnings- och marknadschef. Med ansvar för en rad företagsuppköp, fusioner och därtill hörande integrationsarbete. I bolag som Ventilatorverken, Dantherm Filtration, Scandab och Nederman m fl.

<< Tillbaka